Airco

Met een airco kan u de klimaatomstandigheden in een ruimte aanpassen, controleren en regelen. Wij plaatsen verschillende systemen van airconditioning.

Airco - Installatiebedrijf Verheyden, Essen

Airco zorgt voor aangenaam klimaat

Met airconditioning beheersen we de temperatuur, luchtvochtigheid en het stofgehalte. We streven naar optimale klimaatomstandigheden zodat wie in de ruimte werkt of leeft zich er een heel jaar lang goed in voelt.

Wat doet airco met lucht?

  • Luchtkwaliteit verbeteren door het stof in de lucht te behandelen door de opgezogen of uitgeblazen lucht te filteren
  • Luchttemperatuur aanpassen zodat die een heel jaar, ongeacht het seizoen, comfortabel aanvoelt
  • Luchtvochtigheid (hygrometrie) controleren en bijpassen wanneer nodig door te bevochtigen of ontvochtigen

Verschillende systemen van airco

VRF-systeem

VRF staat voor Variable Refrigerant Flow. Met dit compleet klimaatsysteem koelen en verwarmen we grote gebouwen zoals een ziekenhuis, scholen, kantoorgebouwen, grote winkels, musea,… Variable Refrigerant Flow betekent dat de hoeveelheid koudemiddel, en ook de capaciteit, kan variëren. Een VRF-systeem bestaat uit één of meerdere units buiten en binnen. Eén buitenunit kan meerdere ruimtes in een groot gebouw koelen en verwarmen.

Directe expansie – directe bevochtigingskoeling

Systeem gebruik koelvloeistof als warmtegeleidende vloeistof om de calorieën weg te voeren uit de te koelen ruimte. Airco met directe expansie of directe bevochtigingskoeling is alleen toepasbaar als de absolute vochtinhoud van de buitenlucht lager ligt dan de inblaasconditie van de toevoerlucht en wanneer tegelijkertijd de buitentemperatuur hoger ligt dan de inblaasconditie van de toevoerlucht.

Indirecte bevochtigingskoeling

Een systeem van indirecte koeling voert de gevormde waterdamp naar buiten af. Deze vorm van airco is alleen toepasbaar als de buitentemperatuur hoger ligt dan de gewenste inblaasconditie. Afhankelijk van de absolute vochtinhoud van de buitenlucht zal er dus eventueel ontvochtigd of bevochtigd moeten worden.

Systemen met ijswater

Deze installatie van airco gebruikt ijswater om de koude lucht (frigorieën) te verspreiden doorheen het gebouw.

Panasonic Airco, Installatiebedrijf Verheyden

©2023 Installatiebedrijf Verheyden - Cookie & Privacy verklaring