Duurzame energie

Meer dan ooit draait het bij HVAC-technieken vandaag om duurzame en energiezuinige toepassingen. Installatiebedrijf Verheyden investeert in kennis en materialen om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken rond duurzame energie.

Duurzame energie - Installatiebedrijf Verheyden, Essen

Wij hebben een jarenlange ervaring opgebouwd in het ontwikkelen, plaatsen en onderhouden van installaties die werken met duurzame technieken. Informeer naar de mogelijkheden van welke technieken we het beste kunnen toepassen in uw project.

Duurzame technieken bieden meerdere voordelen:

  • lager energieverbruik
  • kostenbesparend
  • duurzame materialen
  • niet-vervuilend voor het milieu

Duurzame energiebronnen

Warmtepomp – geothermie & lucht/water

Met een geothermische warmtepomp onttrekken we warmte uit de ondergrond om woningen of gebouwen te verwarmen. Geothermie of aardwarmte heeft bij een diepte van 18 meter al een constante temperatuur van 10 à 12° C. Hoe dieper je kan boren, hoe meer aardwarmte je naar boven kan halen.

De lucht/water warmtepompen gebruikt de warmte uit de omgevingslucht als warmtebron en zet zo de buitenlucht op een energiezuinige manier om in warm water voor het sanitair of de centrale verwarming. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele verwarmingsketel en maakt gebruik van aardgas of stookolie overbodig..

Thermische zonne-energie

Sanitair water en/of verwarming via zonne-energie.

Warmtekrachtkoppeling (WKK)

Gelijktijdig opwekken van warmte en kracht (elektriciteit). Via een verbrandingsmotor, gasturbine of brandstofcel komt er kracht (energie) vrij om een generator aan te drijven om elektriciteit op te wekken.

Gebouwenbeheerssystemen

Om de geïnstalleerde duurzame technieken optimaal op elkaar af te stemmen, centraal aan te sturen, te bedienen en te kunnen uitlezen, plaatsen we energiezuinige gebouwenbeheerssystemen. Wij zijn vertrouwd met de installaties van Priva, Schneider, Siemens, Honeywell, KNX.

Contacteer onze medewerkers om samen te bekijken welk gebouwenbeheerssysteem het best in aanmerking komt voor het beheer van de duurzame technieken in uw project.

©2023 Installatiebedrijf Verheyden - Cookie & Privacy verklaring